- Roof for you - Tak för dig - din takpartner -


Tak  

Är ditt tak äldre än 30 år, då är det dags för ett nytt tak ! Det finns många takprodukter i varierande form och av skiftande kvalitet ut på marknaden idag. Detta är ingen lätt uppgift för en lekman. Det estetiska är självklart viktigt, men det är taklutningen på taket som avgör vilka material man har att välja på. Har du över 22 graders taklutning så kan du välja vilket takmaterial du vill, bara det uppfyller de gällande byggnormerna.


Du då kan t.ex. välja det traditionella och vackra tegeltaket som finns i både 1-och 2-kupigt utförande. Som bara väger ca 35kg/m2. Betongtakpannor kan man använda ned till 14 graders taklutning men då måste man minska läktavståndet så att takpannorna får ett längre överlapp och därmed blir tätare vid denna lägre taklutning. Vikten på detta tak uppgår då till ca 50kg/m2.


Om taket inte är dimensionerat för de tunga betongtakpannorna, finns det ett "lätt" alternativ som bara väger 5-6kg/m2. PLEGEL eller den exklusivare takplåten TerraPLEGEL, är inte bara lätt, den är också det starkaste och tätaste takmaterialet på marknaden då man minimerar antalet skarvar genom att beställa "skräddarsydda längder" på plåten. Valmöjligheterna är många och vi hjälper er gärna att hitta rätt tak. Kontakta gärna oss för ett kostnadsfritt besök.


Kontakta oss via mail: info@roof4u.se eller ring Mikael på 0723352212. Välkomna!!Se mer om tak, nedan:

Betongtakpannor från Benders
Taktegel från Vittinge
Takplåt TerraPLEGEL från KAMI

Betongtak

Betong är ett naturligt, starkt och lätthanterligt material, inte minst på tak. Betongtakpannor har hög precision, och är relativt lätta att lägga. De finns i många färger, flera former och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus.

Det finns många fördelar med betongpannor på tak. För det första är livslängden lång. Betong brinner i ca 30 år och under hela den tiden blir takpannan starkare. Om underlagstaket och övrigt underarbete görs noggrant - och du håller koll på underlagstak och läkt - har du ett tak som håller i årtionden framöver.

Dessutom är betongtakpannor förhållandevis billiga. Med dagens snygga ytskikt får du ett estetiskt tilltalande tak till bra pris. Vi rekommenderar betongtakpannor från de svenska tillverkarna Benders och Monier. Båda producenterna håller den höga kvalitet som vi kräver av våra leverantörer. Och med deras geografiska lägen av deras produktionsenheter kan vi påverka logistiken och därmed ta ansvar för miljön och köpa så närproducerade produkter som möjligt. Välj mellan traditionellt utseende eller ett mer modernt. Du kan också välja mellan en rad olika färger. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök, maila till: bytatak@roof4u.se
Bender Palema Tegelröd
Bender Exklusiv Svart
Bender Palema Svart
Bender Carisma Grafit Obehandlad
Bender Palema 2-kupig Obehandlad Antik
Bender Palema 2.kupig Ytbehandlad Tegelröd
Bender Carisma Grafit
Bender Palema 2-kupig Ytbehandlad Antik

Taktegel

Tegelpannor har funnits i tusentals år. Kanske det bästa exempel på byggmaterial som medverkat till vackra byggnader och skapat täta och säkra tak. Att förstå hur det fungerar kan vara det första steget till ett nytt tak. Man talar ibland om taket som husets femte fasad.

Men det är att underskatta taket en smula. Takets uppgift är tuffare än väggarnas. Att skydda huset från skador med väder och vind i ett tufft nordiskt klimat med både kraftigt regn, mycket snö och hårda stormar kräver sitt material. Här berättar vi mer om hur taket fungerar. Vi börjar utifrån, eller snarare uppifrån.

Takpannor

Det klassiska materialet för takpannor är alltså tegel. Ett starkt och tåligt naturmaterial, ursprungligen av lera, som bränns till tegelpannor i över tusen graders värme. Det klarar stora temperaturvariationer utan att skadas, finns i flera färger och profiler, åldras naturligt och kan bli mer än hundra år gammalt. Under 1900-talet började "nya" material att kopiera tegelpannas utseende, i första hand då betongtakpannor och plåt. Pannorna på taket är utformade för att regn och snö ska rinna av, därför måste ett tak med takpannor ha en viss lutning, från c:a 14°. Denna minsta taklutning varierar något mellan olika pannor. Det finns idag ett enormt utbud av taktegel i olika färger och former. Nedan ser ni några varianter. Fler taktegel-varianter beskrivs under den egna fliken(Taktegel).


Rander Tegl RT 744
Rander Tegl RT 820
Rander Tegl RT-8o7
Rander Tegl RT-744
Nortegl 1-kup Falsad Svart
Vittinge 1-kupigt
Taktegel Hollander Svart
Taktegel KDN HV Glaserad


Plåttak

Vi på ROOF4U värnar om det stolta och anrika hantverk som takläggning och plåtslageri innebär. Vi använder gammalt hantverk i kombination med dagens teknik och material. En optimal lösning för täta och säkra tak. Vi läggar alla sorters takprofiler och det takpanneprofilerade orginalet, PLEGEL och TerraPLEGEL. Se mer om takpanneprofilerad takplåt.

Vi har lösningar för läggning direkt på papptak och för renovering av eternittak. Vi utför även bandtäckningar och plåtbeslagningar.

Kontakta gärna oss för råd och en kostnadsfri offert. Maila till:  bytatak@roof4u.se


Takplåt TerraPLEGEL 1-kupig Tegelröd
Takplåt Plannja TP-40 Svart
Falsad takplåt Svart
Takplåt TerraPLEGEL 2-kupig Svart


 Garantier

Vi kan ge er den bästa garantin på ert tak, då vi endast använder kvalitètsprodukter från de bästa leverantörerna. Kvaliten på takprodukterna är en avgörande faktor för att vi ska kunna utföra en förstklassig takrenovering. Vi är ansvarsförsäkrade i Länsförsäkringar.

Takplåt PLEGEL 1-kupig Svart
Område i Vallentuna lagt med TerraPLEGEL 2-kup Svart direkt på gammalt shingeltak
Takplåt TerraPLEGEL 1.kupig Tegelröd
Bostadsområde i Upplands-Väsby lagt med TerraPLEGEL 2-kup Svart på Eternittak


Copyright by ROOF4U