- Roof for you - Tak för dig - din takpartner -


Betongtakpannor

Betong är ett naturligt, starkt och lätthanterligt material, inte minst på tak. Betongtakpannor har hög precision, och är relativt lätta att lägga. De finns i många färger, flera former och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus.

Det finns många fördelar med betongpannor på tak. För det första är livslängden lång. Betong brinner/härdas i ca 30 år och under hela den tiden blir takpannan starkare. Om underlagstaket och övrigt underarbete görs noggrant - och du håller koll på underlagstak och läkt - har du ett tak som håller i årtionden framöver.

Dessutom är betongtakpannor förhållandevis billiga. Med dagens snygga ytskikt får du ett estetiskt tilltalande tak till bra pris. Vi rekommenderar betongtakpannor från de svenska tillverkarna Benders och Monier. Båda producenterna håller den höga kvalitet som vi kräver av våra leverantörer. Och med deras geografiska lägen på sina produktionsenheter kan vi påverka logistiken och därmed ta ansvar för miljön och köpa närproducerade produkter. Välj mellan traditionellt utseende eller ett mer modernt. Du kan också välja mellan en rad olika färger. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök, maila till: bytatak@roof4u.se

Bildspel med

Benders Palema

Takmetod Palema - Roof4U

Bildspel med

Benders Exklusiv

Bender Palema

Bender Palema är en tvåkupig takpanna med klassiskt utseende som passar alla tak. Den tvåkupiga takpannan är den mest sålda pannan i Sverige sedan 60-talet. Benders Palema är det mest lättlagda taket för dig!

Tekniska data:

Ytbehandlad, Finns i flera färger

Antal st/bunt: 5

Längd: 420 mm

Bredd: 330 mm

Bygglängd: 310 - 375 mm

Byggbredd: 300 mm

Bygghöjd: 75 mm

Taklutning min 14 grader (Läktavstånd 310mm)

Läktavstånd: 310-375 mm

Vikt kg/m²: 36-44 kg  Åtgång: 8,9-11,4 st/m2
Bender Exklusiv

Exklusiv är en enkupig takpanna med högre profil och med ett mer markerat vågspel. Du får med denna panna mer liv i taket och den klassiska enkupiga profilen passar både gammalt och nytt. Exklusiv ligger stadigt på läkten med hjälp av dubbla bärklackar på baksidan och är lätt att lägga. Infästning sker enkelt med hjälp av stormclips. Benderit är en egenutvecklad och producerad färg vilket säkerställer högsta kvalité. Alla produkter ytbehandlas 2 gånger.

Tekniska data:

Ytbehandlad, finns i flera färger

Antal st/bunt 5

Längd 420 mm

Bredd 280 mm

Bygglängd 310 -375 mm

Byggbredd 250 mm

Bygghöjd 100 mm

Taklutning min 14 grader

Läktavstånd max 375 mm

Vikt kg/m² ca 42 kg

Antal st/m² 10,7 (vid max läktavstånd)

Finns även i halvpall i samtliga färger . 5 st/bunt.

Vikt 3.9 kg

Antal/pall 240 st/ pall


Bildspel med

Bender Carisma


Bender Carisma

Bender Carisma platt -Vår takpanna för modern arkitektur! Denna takpanna ger arkitekten möjligheter som inte funnits tidigare. Med Carisma kan man skapa ett skifferliknande tak. Carisma är tillverkad med hjälp av den senaste tekniken och pannans storlek gör att även denna platta takpanna får en inbyggd styrka. Carisma finns i tre ytbehandlade och en obehandlad


Plåttak