- Roof for you - Tak för dig - din takpartner -Taksäkerhet


Säkerheten på våra tak är viktigt, från den enskilda villaägare till yrkesmän som har sin arbetsplats på taken. Alla tak som på något sätt beträds ska ha taksäkerhetsutrustning. Det är också viktigt att veta vem som ansvarar för vad.

Fastighetsägaren är ansvarig för att det finns taksäkerhet och att det underhålls. Under byggtiden är byggherren ansvarig för att reglerna följs.

Den som monterar ska se till att taksäkerhetsutrustningarna monteras riktigt.

Arbetsgivaren är ansvarig för att den anställde har personlig skyddsutrustning och att den används.

 

Att arbeta med tak innebär risker. Därför är säkerheten A och O för oss – alla som beträder tak ska kunna känna sig trygga. Vår långa erfarenhet har gjort oss till specialister på taksäkerhet, ett samlingsbegrepp för takskydd i form av lika steganordningar, takbryggor,säkerhetsanordningar, glidskydd med mera.

 

Takskyddet har två funktioner. I första hand ska det förebygga halk- och fallolyckor, men det ska också skydda taket i sig. Tegelpannor eller annan takbeläggning ska inte skadas när någon beträder taket.

 

Taksäkerhetsområdet har idag många lagar och regler och vi vet som gäller för att alla ska kunna känna sig säkra och trygga när de beträder och arbetar på tak. Dessutom ser vi till att det görs besiktningar och tar fram förslag på åtgärder utifrån de lagar som gäller.
Erfarenhet och kompetens

ROOF4U är ett svenskt företag med svensk personal som har över 30 års erfarenhet av takläggning, takreparationer och övriga takarbeten. Vi är utbildade takläggare och utför takläggning i hela Stor-Stockholm till både Skolor, BRF och privatpersoner. Vi lämnar alltid bästa garanti på utförda arbeten. Takarbeten som översyn av tak, montering av taksäkerhet och vattenavrinning kan du beställa direkt av oss, en snabb och säker lösning för akuta problem.

Här kan du också köpa allt för ditt tak som takstolar, underlagstak, papp, läkt, takmaterial, plåtslageridetaljer mm.

Copyright by ROOF4U

Plåttak