- Roof for you - Tak för dig - din takpartner -


Taktegel

Tegelpannor har funnits i tusentals år. Kanske det bästa exempel på byggmaterial som medverkat till vackra byggnader och skapat täta och säkra tak. Att förstå hur det fungerar kan vara det första steget till ett nytt tak. Man talar ibland om taket som husets femte fasad. Men det är att underskatta taket en smula. Takets uppgift är tuffare än väggarnas. Att skydda huset från skador från väder och vind i ett tufft nordiskt klimat med både kraftigt regn, mycket snö och hårda stormar kräver sitt material. Här berättar vi mer om hur taket fungerar. Vi börjar utifrån, eller snarare uppifrån.

Takpannor

Det klassiska materialet för takpannor är alltså tegel. Ett starkt och tåligt naturmaterial, ursprungligen av lera, som bränns till tegelpannor i över tusen grader. Det klarar stora temperaturvariationer utan att skadas, finns i flera färger och profiler, åldras naturligt och kan bli mer än hundra år gammalt. Under 1900-talet började "nya" material kopiera tegelpannas utseende, i första hand betong och plåt. Pannorna på taket är utformade för att regn och snö ska rinna av, därför måste ett tak med takpannor ha en viss lutning, från c:a 14°. Denna minsta taklutning varierar något mellan olika pannor. Det finns ett enormt utbud av taktegel i olika färger och former. Nedan ser ni några varianter.Vittinge Taktegel T13
Nortegl falsad 1-kupig
Taktegel Nova Glaserad
Taktegel Nortegl Glaserad

Takläggning

Takläggning är ett krävande arbete och kan vara lite klurigt om man är osäker på vad som skall göras. ? Passa på att nyttja det fördelaktiga ROT-avdraget med möjlighet till skattelättnad mostvarande halva arbetskostnaden för taket, genom att anlita en duktig takläggare som kan vägleda dig och undvika framtida problem och fällor som t.ex:

Vilka alternativ har du? Vilket material har bäst livslängd ? Vilket material är billigast? Vilket materialval är den bästa investeringen för ditt hus? Hur skall jag få rätt vattenavrinning? Behövs taksäkerhet ?Val av byggställning? När tillåter vädret renovering?

Frågorna är många och svaren blir ännu fler om du frågar vänner och bekanta. Vi på ROOF4U vet vad som gäller, Vi har över 30 års erfarenhet av takläggningar och kan de olika begränsningar som de olika taklösningarna har.Plåtslageri

Det finns regler och anvisningar för hur plåtarbeten och takläggning ska gå till, det är många faktorer som avgör vad som passar just dig och ditt hus. Vi på ROOF4U erbjuder er ett kostnadsfritt hembesök där vi tillsammans med dig väljer material, färg och utförande inom gällande föreskrifter och önskemål för ditt tak.


Erfarenhet och kompetens

ROOF4U är ett svenskt företag med svensk personal som har över 30 års erfarenhet av takläggning, takreparationer och övriga takarbeten. Vi är utbildade takläggare och utför takläggning i hela Stor-Stockholm till både Skolor, BRF och privatpersoner. Vi lämnar alltid bästa garanti på utförda arbeten. Takarbeten som översyn av tak, montering av taksäkerhet och vattenavrinning kan du beställa direkt av oss, en snabb och säker lösning för akuta problem.

Här kan du också köpa allt för ditt tak som takstolar, underlagstak, papp, läkt, takmaterial, plåtslageridetaljer mm.

Copyright by ROOF4U

Plåttak